fbpx

Wat staat er op de verhuischecklist?

verhuizen in Amsterdam
Verhuizen in Amsterdam: hier moet je aan denken
29 juni 2020
verhuizen
Verhuizen naar een appartement of grachtenpand: dit heb je sowieso nodig
29 augustus 2020
Toon alles

Wat staat er op de verhuischecklist?

verhuischecklist

Als je een nieuw huis hebt gevonden kun je jouw verhuizing gaan plannen. Hier komt behoorlijk wat bij kijken. Je ziet snel iets over het hoofd. Als je zeker wilt zijn dat je niet vergeet, is het slim om een verhuischecklist te maken. Hierop schrijf je puntsgewijs alles op dat rondom de verhuizing moet gebeuren. Wat er precies moet gebeuren verschilt per huis en per huishouden. In deze blog delen we een aantal zaken die niet mogen ontbreken op jouw verhuischecklist.

1. Een verhuisdatum

Het eerste dat je op de checklist schrijft is de verhuisdatum. Zorg ervoor dat je deze datum eerst vastlegt bij het verhuisbedrijf dat je helpt bij de verhuizing. Wij houden namelijk graag op tijd een plekje vrij voor je verhuizing. Zorg er verder voor dat je een paar dagen voor en na de verhuizing vrij neemt van je werk. Zo verloopt de verhuizing ontspannen en soepel.

2. Afscheid van het oude huis

Je bent misschien geneigd om vooral bezig te zijn met je nieuwe huis. Toch moet er bij een verhuizing vaak ook het een en ander gebeuren bij het oude huis. Een koophuis moet bijvoorbeeld verkocht worden, van een huurhuis moet je de huur op tijd opzeggen. Wellicht wil je bepaalde meubels verkopen aan de nieuwe bewoners, dit regel je ook ruim voor de verhuizing. Ten slotte is het belangrijk om je verhuizing op tijd door te geven aan je eventuele nieuwe gemeente, verzekeringen, energieleverancier en eventuele abonnementen.

3. Voorbereiden op de verhuizing

Vervolgens zijn er een groot aantal praktische dingen die geregeld moeten worden voor de verhuizing. Het is handig om ruim voor je verhuizing te beginnen met opruimen en spullen wegdoen, zodat je geen overbodige spullen hoeft te verhuizen. Verhuis je met kinderen? Zorg dat je hen ook goed voorbereid op de verhuizing. Ga regelmatig kijken bij het nieuwe huis en neem uitgebreid afscheid van de oude buurt. Heb je huisdieren? Zorg dat er opvang voor hen is tijdens de verhuizing.

4. Inpakken en wegwezen

Zorg dat je op tijd voldoende verhuisdozen in huis hebt, zodat je kunt beginnen met inpakken. Begin hierbij met de spullen die je het minst vaak gebruikt. Sorteer de dozen en label ze per kamer in het nieuwe huis. Zo kunnen de dozen tijdens de verhuizing direct naar de juiste plek gebracht worden.

5. Enjoy!

De laatste tip is niet onbelangrijk: geniet van je verhuizing! Als het goed is is je verhuizing een mooie stap in de toekomst. Dat mag gevierd worden. Geef bijvoorbeeld een housewarming of een buurtbarbecue om je nieuwe plek te vieren.