fbpx

Voordelen van het inhuren van een verhuisservice

verhuizen, wat kun je zelf doen?
Verhuizen, wat kun je zelf doen?
26 oktober 2018
Kinderen en verhuizen
Kinderen en verhuizen
14 december 2018
Toon alles

Voordelen van het inhuren van een verhuisservice

inhuren van een verhuisservice

Je verhuizing staat voor de deur en er breken spannende tijden aan! Maar hoe ga je het aanpakken? Kies je ervoor om zoveel mogelijk zelf te doen of ga je toch liever voor het inhuren van een verhuisservice? In deze blogs wat voordelen op een rij over het inzetten van professionals.

Inhuren van een verhuisservice

Er zijn verschillende redenen om het wel of niet te doen; het inhuren van een verhuisservice. Maar wist je dat je ook een verhuizing ook deels kunt uitbesteden? Bijvoorbeeld door zelf alles in te pakken, maar voor het vervoer een verhuisbedrijf in te schakelen. Of wanneer je zelf geen tijd of zin hebt om de oude woning klaar te maken voor de oplevering, ook dan kun je gebruik maken van onze service.

Door bepaalde onderdelen van je verhuizing uit te besteden, kun je veel tijd en bloed, zweet en tranen besparen. Bovendien hebben de professionele verhuizers dit al zo vaak gedaan, dat hun ervaring en kennis goed van pas kan komen.

Misschien wil je het liever zelf doen, omdat je toch veel sterke vrienden hebt die ook nog eens veel tijd hebben. Bedenk je dan wel goed hoe je deze vrienden ook in tijden van verhuisstress te vriend kan houden. Het komt nog al eens voor dat verhuizingen vriendschappen flink op de proef stelt!

Verzekering

Een hele praktische reden om te kiezen voor een verhuisbedrijf, is dat je inboedel en je verhuizing automatisch zijn verzekerd bij schade. Let wel op dat je met een bedrijf in zee gaat dat aangesloten is bij de brancheorganisatie ‘Erkende Verhuizers‘. Nog een voordeel van verhuisbedrijven die hierbij zijn aangesloten, is dat je aanbetaling is gegarandeerd en dat je verhuizing altijd zal worden uitgevoerd.

Vervoer

Het lijkt soms goedkoper om een busje te huren en zelf het vervoer te regelen, maar dit kan een stuk duurder uitpakken dan gedacht. Zo kan er bij het in- en uitladen makkelijk schade ontstaan, wat je vervolgens weer een flinke smak geld of zelfs je complete borg kan kosten. Ook het verlengen van de huurperiode, wanneer je het aantal keer rijden toch hebt onderschat, kan een hoop extra kosten met zich meebrengen.

Alles volgens plan

Wanneer je afspreekt met vrienden die je komen helpen, kan er zomaar iets tussenkomen. Bijvoorbeeld wanneer iemand ziek wordt of de eerste dag al door z’n rug gaat. Dan sta je daar en moet je alsnog alles zelf doen. Bij het inhuren van een verhuisservice zal je daar niet mee te maken krijgen en komen de gecertificeerde, goed opgeleide en professionele hulptroepen altijd opdagen.

Planning

Ook qua planning heb je veel aan de ervaring van de professionals. Wanneer je niet op tijd je oude huis kunt opleveren, kan dat soms een hoge boete betekenen of zelfs een extra maand huur. Bovendien levert het veel stress op als de deadline nadert en je nog veel te doen staat.

Het kan dus zeker geen kwaad je eens te oriënteren op het inhuren van een verhuisservice!