fbpx

Verhuizen, wat kun je zelf doen?

verhuizen naar het buitenland
Verhuizen naar het buitenland?
30 september 2018
inhuren van een verhuisservice
Voordelen van het inhuren van een verhuisservice
10 december 2018
Toon alles

Verhuizen, wat kun je zelf doen?

verhuizen, wat kun je zelf doen?

Als je gaat verhuizen, staat je een hoop werk te wachten. Van inpakken, alles regelen tot vervoer, inrichten en opleveren van je oude woning. Het is belangrijk dat je je niet verkijkt op al het werkt en er uiteindelijk niet teveel stress door hebt. Daarom in deze blog wat tips over: Verhuizen, wat kun je zelf doen?

Verhuizen, wat kun je zelf doen?

Om te beginnen is het handig om een duidelijke planning te maken van alle werkzaamheden en alle dingen die moeten worden geregeld tijdens je verhuizing. Vervolgens kijk je met hoeveel mensen je bent en bespreek je samen wie welke taken op zich wil en kan nemen. Misschien ben je met een actieve en energieke groep en kun je gezamenlijk de meeste taken samen uitvoeren.

Professionele hulp inschakelen

Wanneer het niet het geval is dat jullie in staat zijn om alles zelf te doen, omdat je bijvoorbeeld lichamelijk of geestelijk niet in staat bent hiertoe, is het mogelijk om ook alleen bepaalde onderdelen van de verhuizing uit te besteden aan professionals. Bijvoorbeeld voor het vervoer. Je hoeft heus niet bang te zijn, dat wanneer je een verhuisbedrijf inschakelt, ze alles van A tot Z voor je moeten doen. Je kunt dan ook gewoon overleggen dat je graag een gedeelte zelf zou willen doen en dat je op bepaalde onderdelen ook best hulp zou willen inschakelen.

Goedkoop kan ook duurkoop zijn

Let altijd op dat je niet duur komt te staan door goedkoop uit te willen zijn. Zo is het bijvoorbeeld voordelig om zelf een busje te huren, maar als het niet allemaal past of je hulptroepen laten het afweten, waardoor je de bus nog langer moet huren of je een boete moet betalen omdat je niet op tijd je oude woning kunt opleveren, ben je uiteindelijk alleen maar duurder uit.

Betrouwbare hulp

Zorg er voor dat de mensen die je komen helpen, ook echt mensen zijn waar je van op aan kunt. Regel desnoods alvast wat back-up in geval van ziekte of afzeggingen. Houd ook rekening met de hoeveelheid werk die jouw helpers aan kunnen. Wanneer ze de eerste dag al overbelast worden door te zwaar werk, sta je er alsnog alleen voor. Ook voldoende pauzes met wat lekkers en een stevige lunch voor de harde werkers is iets waar je op z’n minst zorg voor moet dragen. Door op tijd en met regelmaat pauze te houden, gaat het werk uiteindelijk alleen maar sneller.

Tips en checklists

Verhuizen, wat kun je zelf? Je zal waarschijnlijk niet de eerste zijn die zich dit afvraagt. Daarom zijn er op internet tal van tips en checklists te vinden over de verschillende onderdelen van je verhuizing. Van het regelen van alle adreswijzigingen tot aan tips voor het handig inpakken van je spullen. Onder andere op deze website kun je veel informatie vinden over verhuizen, wat kun je zelf?