fbpx

Verhuizen, wat doe je met je huisdieren?

verhuisdozen labelen
Verhuisdozen labelen
15 april 2018
verhuizen, wat doe je met je planten?
Verhuizen, wat doe je met je planten?
8 juli 2018
Toon alles

Verhuizen, wat doe je met je huisdieren?

verhuizen met huisdieren

Verhuizingen zijn voor mensen al rumoerige tijden, laat staan voor je huisdieren. Daarom in deze blog wat tips over het verhuizen met huisdieren.

Verhuizen met huisdieren

Alle huisdieren, groot of klein, zullen moeten wennen aan een nieuwe woning en een nieuwe omgeving. Voor kleinere dieren als hamsters, vogels of konijnen zal de verhuizing wat eenvoudiger zijn, omdat ze hun eigen hok of kooitje mee kunnen verhuizen. Zorg bij deze dieren er wel altijd voor dat ze niet teveel stress ervaren tijdens de verhuizing. Plaats ze tijdens het in- of uitpakken bijvoorbeeld even op een rustige plek of doe een doek over de kooi.

Tijdens de verhuizing

Tijdens de verhuisdag zelf kan het verstandig zijn om huisdieren als honden en katten een dagje onder te brengen in een pension of nog beter bij vrienden of familie, waar het dier vertrouwd mee is. Is de rust weer teruggekeerd, haal ze dan op en geef ze wat extra aandacht. Belangrijk is ook om de routine te behouden, die je ook in de vorige woning had. Laat ze de nieuwe woning op hun eigen tempo verkennen.

Katten even binnenhouden

Katten zijn vaak erg gehecht aan hun eigen territorium. Wanneer je ze bij je nieuwe huis direct naar buiten zou laten, heb je kans dat ze terug wandelen, of in ieder geval op zoek gaan, naar hun vertrouwde omgeving. Het advies is dan ook om ze gedurende zes weken nog even binnen te houden. Tegen die tijd zien ze het nieuwe huis als hun eigen plek en komen ze gewoon weer naar huis als ze buiten zijn geweest. Mocht de kat toch steeds terug gaan naar het oude huis? Dan hier nog wat tips.

Wijzig het adres van de chip

Is je huisdier gechipt? Super handig als hij of zij kwijtraakt natuurlijk! Vergeet alleen niet om ook bij de gekoppelde gegevens van je chip het nieuwe woonadres aan te passen.

Uiteindelijk zal ook jouw huisdier zich thuis moeten gaan voelen op jullie nieuwe stek. Zorg er dus voor dat verhuizen met huisdieren een plezierige ervaring wordt. Wees extra lief en leef je een beetje in, dan komt het vast en zeker wel goed!