fbpx

Verhuizen maar wat te doen met je energiecontract?

inpakstress
Voorkom inpakstress tijdens het verhuizen!
24 maart 2017
verhuiswagen
Verhuiswagen huren
31 juli 2017
Toon alles

Verhuizen maar wat te doen met je energiecontract?

energiecontract

Wel of geen nieuwe leveranciers

Energiecontract: Bij verhuizen komt al genoeg kijken en je zit niet te wachten op nog meer werk. Eén van de belangrijkste dingen is het oversluiten van je gas en elektra als je energiecontract dit toelaat. Blijf je bij je oude leverancier waar je tevreden over bent

of ga je oversluiten naar een nieuwe? Vaak is de prijs hierin doorslaggevend maar let op! Een contract is persoonsgebonden en niet adres gebonden. Opzeggen en oversluiten kan dus pas als je contract is afgelopen, let hierbij op de opzegtermijn. Heb je een variabel contract dan kun je maandelijks opzeggen. Soms is het wel mogelijk het contract voortijdig op te zeggen maar betaal je daar een boete voor.

Geef uw verhuizing op tijd door

Niets vervelender dan de eerste dagen in je nieuwe huis door te brengen zonder warm water of licht. Regel op tijd je nieuwe aansluiting. In de regel is dit minimaal twee weken voor de verhuizing maar bij sommige leverancier kan het al drie tot zelfs zes maanden van tevoren. Mocht je nog gaan verbouwen in je nieuwe huis en daarnaast nog in je oude huis wonen, geef dit duidelijk aan bij je leverancier. Maar hoe dan ook, wees op tijd met je energiecontract.

 

Gaat het voorschotbedrag bij verhuizing omlaag of omhoog

Uw nieuwe leverancier bepaalt het voorschotbedrag op basis van historie. De leverancier bepaalt dat bedrag aan de hand van het gemiddelde van de laatste drie jaar van uw nieuwe woning. Feitelijk is uw nieuwe voorschotbedrag gebaseerd op het verbruik van de vorige bewoners. Uw gezinssamenstelling kan heel anders zijn dan van de vorige bewoners waardoor u misschien teveel aan voorschot betaald. Verlagen van het voorschotbedrag is vaak niet mogelijk dus informeer hiernaar bij de energieleverancier. Na twaalf maanden wordt het voorschotbedrag gebaseerd op het werkelijke gebruik.