fbpx

Verhuizen naar het buitenland?

housewarming party
Tijd voor de housewarming party!
30 augustus 2018
verhuizen, wat kun je zelf doen?
Verhuizen, wat kun je zelf doen?
26 oktober 2018
Toon alles

Verhuizen naar het buitenland?

verhuizen naar het buitenland

Een verhuizing is meestal best spannend, laat staan wanneer je naar een ander land gaat verhuizen! Bij het verhuizen naar het buitenland komt vaak nog een hoop extra werk kijken en valt er nog veel te regelen voor het eenmaal zo ver is.

Verhuizen naar het buitenland

Iedere verhuizing is anders en dat geldt al helemaal wanneer je gaat verhuizen naar het buitenland. Het is in de eerste plaats natuurlijk volledig afhankelijk van naar welk land je vertrekt. Binnen en buiten Europa gelden weer andere regels en vaak heeft ieder land op zich ook weer een eigen manier van werken. Verdiep ja daarom goed in wat er allemaal te regelen valt in het land van bestemming.

Hulp bij een internationale verhuizing

Je doet er verstandig aan om de hulp in te schakelen van een professioneel verhuisbedrijf als Van Riemsdijk Verhuizingen. Zowel voor het advies vooraf, als voor het logistieke en administratieve gedeelte van jouw verhuizing. Zo worden bijvoorbeeld de administratieve taken, als het maken van een complete inventarislijst met in- en uitvoer documenten van je spullen, volledig voor je geregeld. En natuurlijk in de taal van het land van bestemming!

Ter land, ter zee of in de lucht?

Ook de manier van het vervoer is natuurlijk afhankelijk van de eindbestemming. Sommige landen zijn prima bereikbaar met de verhuiswagen, maar voor andere locaties is het vervoer per schip of per vliegtuig een noodzaak. Ook hierbij kun je de nodige hulp krijgen van de professionele verhuizers. Zo kunnen ze voorzien in het zeewaardig verpakken van je spullen en emigratiekisten op maat timmeren voor je kwetsbare goederen.

Documenten

Natuurlijk zorg je ervoor dat je reisdocumenten op orde zijn, maar er zijn ook andere documenten waarvan het handig is als je deze op voorhand regelt. Zo kun je bijvoorbeeld bij DUO je diploma’s van je studie laten waarmerken op echtheid, zodat deze ook in het buitenland geldig zijn. Ook voor je huisdieren heb je de juiste documenten nodig, met een bewijs van de inentingen die vereist zijn wanneer je met je huisdier naar het buitenland gaat reizen.

Emigreren

Ga je voor langer dan 8 maanden het land uit? Dan moet je deze emigratie ook vooraf melden bij de gemeente van je huidige woonplaats. Je doet er slim aan om voor die tijd alvast online een DigiD account aan te maken, want wanneer je eenmaal uitgeschreven bent, kan dit alleen nog maar aan een balie. Meer informatie van de Rijksoverheid vind je via deze link.

Van Riemsdijk Verhuizingen kan je helpen van begin tot eind, dus neem bij een internationale verhuizing in een vroeg stadium eens contact op om jouw verhuizing te bespreken!