fbpx

Verhuizen naar een appartement of grachtenpand: dit heb je sowieso nodig

verhuischecklist
Wat staat er op de verhuischecklist?
29 juli 2020
verhuisstress
Help! Ik heb last van verhuisstress!
29 september 2020
Toon alles

Verhuizen naar een appartement of grachtenpand: dit heb je sowieso nodig

verhuizen

In de ruim tachtig jaar dat ons verhuisbedrijf bestaat hebben we heel wat verschillende verhuizingen meegemaakt. Van grote zakelijke verhuizingen tot een eenpersoonshuishouden verhuizen naar een studio. We ontmoeten dagelijks bijzondere mensen. Het is aan ons om ze op een prettige manier naar de volgende bestemming (letterlijk) in hun leven te brengen. Dat maakt ons werk zo mooi en zo afwisselend. Door deze ervaring weten we precies wat je wel en niet nodig hebt bij je verhuizing. Want er zijn een aantal dingen die je sowieso nodig hebt, of je nu naar een grachtenpand of een appartement verhuist. We vertellen er meer over in deze blog.

1. Een professioneel verhuisbedrijf

Wij van WC eend adviseren WC eens. Misschien een beetje een open deur, maar een professioneel verhuisbedrijf is een echte musthave bij iedere verhuizing. Je kunt een kleine verhuizing natuurlijk ook zelf doen. Een verhuisbedrijf kan je helpen om ten eerste op een meer ontspannen manier te verhuizen. Je kunt een deel van het proces uit handen geven. Ten tweede zorgen professionele verhuizers ervoor dat je zonder schade kunt verhuizen. Hoe vaak gebeurt het niet dat je tijdens een verhuizing een stuk uit de muur stoot met bijvoorbeeld een eetkamertafel?

2. Administratieve zaken

Een verhuizing bestaat niet alleen uit het verplaatsen van een heleboel spullen. Je moet jouw verhuizing namelijk doorgeven bij een groot aantal instanties. Vergeet bijvoorbeeld niet om deze door te geven bij je nieuwe gemeente, leveranciers van gas, water en elektriciteit, bij je krant- en tijdschriftabonnement en natuurlijk op je werk.

3. Buren informeren

Het wordt door de meeste buren gewaardeerd als je ze op tijd op de hoogte brengt van jouw verhuizing. Doe dit bij je huidige buren én bij je nieuwe buren. Zo weten zij op welke dag ze een verhuiswagen voor de deur kunnen verwachten. Bovendien is het een leuke gelegenheid om je nieuwe buren te leren kennen. Misschien helpen ze zelfs wel een handig bij het verhuizen!

4. Verhuisdozen goed inpakken

Ten slotte moeten voor ieder huishouden, groot of klein, verhuisdozen worden ingepakt. Bij een huishouden met twee volwassenen en drie kinderen heb je waarschijnlijk meer dozen dan bij een eenpersoonshuishouden. Toch is het belangrijk om op tijd te beginnen met inpakken. Begin met de spullen die je het minst gebruikt en pak je veelgebruikte spullen op het laatst in. Tip: label verhuisdozen per kamer in je nieuwe huis en hang deze labels ook op in je nieuwe huis. De verhuizers kunnen de dozen dan direct op de juiste plek neerzetten. Dat scheelt een hoop sjouwen op de dag na de verhuizing.