fbpx

Verhuizen naar Amsterdam? Doen om deze redenen!

waarom verhuizen leuk is
Dit is waarom verhuizen wél leuk is!
25 juni 2019
mooiste huizen van Amsterdam
Dit zijn de 3 mooiste huizen van Amsterdam!
25 augustus 2019
Toon alles

Verhuizen naar Amsterdam? Doen om deze redenen!

Verhuizen naar Amsterdam

Overweeg je om te verhuizen naar Amsterdam? Wij geven je een aantal redenen om zeker naar Amsterdam toe te komen! De hoofdstad van Nederland heeft veel te bieden als het aankomt op cultuur, geschiedenis, maar ook zeker gezelligheid. Met de rijke geschiedenis van de stad wil je elk verhaal achter de pandjes te weten komen. Ook geeft dit een karakteristieke sfeer.

Musea, voor ieder wat wils

Bij musea denk je gelijk aan toeristen.. Of denk je aan je eigen vakantie als toerist. Maar Amsterdam is bij uitstek de ideale stad om musea te bezoeken in eigen land! Met het Rijksmuseum, Van Gogh museum en de wat kleinere musea zoals FOAM (Fotografie Museum Amsterdam), kun je de eerste weekenden van je aankomst in de stad helemaal vol plannen. En dan is het alweer tijd voor een volgende expositie bij het museum waar je begon. De mogelijkheden zijn eindeloos! En dat maakt het leuk. Het is heerlijk om een middagje richting een museum te gaan.

Gezelligheid kent geen tijd

In Amsterdam zijn veel gezellige buurtjes te ontdekken. Of je dit nu zoekt in wat meer de echte woonwijken of in het centrum. In het centrum is het tegenwoordig wel iets beter zoeken, aangezien het toerisme flink is toegenomen. Maar zoek je het iets daar buiten, dan kun je veel gezelligheid verwachten. Je kunt kiezen uit buurtkroegjes, zoals je die in de Jordaan hebt (wel centrum) of in Oost. Of zoek het op in de buurten waar veel meer horecagelegenheden zijn die bij elkaar zitten, zoals op De Clerqstraat.

Mentaliteit van doorpakken

De mentaliteit van de gemiddelde Amsterdammer is misschien wat anders dan je gewend bent.. Nou zijn Nederlanders al behoorlijk recht door zee, ook dat kun je zeker verwachten bij de Amsterdammers. Ze zijn niet op hun mondje gevallen en hebben vaak haast.. Hup, op de fiets, van hot naar her. Het hoort echt wel bij Amsterdam. Vooral tijdens de spitsuren. Dit kan op het begin een beetje overweldigend zijn, maar daar wen je aan. En dan leer je het zelfs waarderen! Het heeft een bepaalde energie van doorpakken, op tijd ergens zijn en verwachtingen hebben.

Als deze redenen je goed bevallen, wordt het misschien eens tijd om te verhuizen naar Amsterdam. Mocht je hierbij hulp in willen schakelen, dan is Van Riemsdijk het juiste verhuisbedrijf! Hun professionele team staat klaar om je bij het verhuizen te helpen. Laat het zware werk maar aan de professional over!