fbpx

Verhuizen in Amsterdam: hier moet je aan denken

studentensteden
Dit zijn de leukste studentensteden
28 mei 2020
verhuischecklist
Wat staat er op de verhuischecklist?
29 juli 2020
Toon alles

Verhuizen in Amsterdam: hier moet je aan denken

verhuizen in Amsterdam

Van Riemsdijk is al ruim tachtig jaar actief op het gebied van verhuizingen in en rondom Amsterdam. In die jaren hebben wij dan ook heel wat verhuizingen in de regio meegemaakt. In deze blog delen we graag enkele tips voor verhuizen in Amsterdam.

Tip 1: een nieuwe woning

De grootste uitdaging van verhuizen in Amsterdam is het vinden van een nieuwe woning. Als je afhankelijk bent van een sociale huurwoning moet je flink wat geduld hebben, de gemiddelde wachttijd is 22 jaar voor een sociale huurwoning in de regio Amsterdam. Voor een koopwoning moet je alleen behoorlijk kapitaalkrachtig zijn. De gemiddelde huizenprijs in de hoofdstad is namelijk meer dan een half miljoen, €507.475 om precies te zijn. Dit heeft natuurlijk allemaal te maken met de krappe huizenmarkt.

Tip 2: Leg de datum vast

Is het gelukt om een een nieuwe woning in Amsterdam te vinden? Gefeliciteerd! Het is dan tijd voor het plannen van je verhuizing. Neem op tijd contact met ons op om je gewenste verhuisdatum door te geven. Vinden wij fijn om rekening mee te houden.

Tip 3: Een tijdelijke verkeersmaatregel (TVM)

Op de dag van de verhuizing staan wij met een grote verhuiswagen voor de deur. Als er parkeervakken zijn, moet je die gebruiken voor de verhuiswagen. Als er geen parkeervakken zijn kun je de straat tijdelijk afzetten. Je moet hiervoor een Tijdelijke Verkeersmaatregel (TVM) aanvragen bij jouw stadsdeel.

Tip 4: Geef op tijd adreswijzigingen door

Zorg ervoor dat je op tijd voor je verhuizing jouw adreswijziging doorgeeft aan alle belangrijke instanties. Bij de gemeente doe je dit vanaf 4 weken voor de verhuisdatum tot uiterlijk 5 dagen na je verhuizing. Het is belangrijk om op het goede adres ingeschreven te staan. Als je recht hebt op huurtoeslag is dit hier bijvoorbeeld van afhankelijk. Geef je verhuizing echter ook door aan leveranciers van energie, water, internet, televisie en je eventuele abonnementen op bijvoorbeeld de krant.

Tip 5: Parkeervergunning

Als er in jouw nieuwe wijk betaald parkeren geldt en je beschikt niet over een stallingsplaats (zoals een garage), dan heb je meestal recht op een parkeervergunning. Zorg ervoor dat je jouw verhuizing op tijd doorgeeft bij het Stadsloket. Je kunt je oude vergunning laten doorlopen tot het einde van de maand na je verhuizing, je betaalt dan tijdelijk voor twee vergunningen. Als er een wachtlijst is in je nieuwe gebied, dan moet je wellicht even wachten op een parkeervergunning.