fbpx

Voorkom inpakstress tijdens het verhuizen!

Piano naar 3 hoog
29 september 2017
Het nut van een checklist
Het nut van een checklist
10 december 2017
Toon alles

Voorkom inpakstress tijdens het verhuizen!

inpakstress

Verhuistips

Verhuizen brengt genoeg stress met zich mee maar hoe voorkom je dat je vastloopt in de voorbereidingen? Het overschrijven van je NUTS voorzieningen, de kinderen inschrijven bij een andere school, wanneer moet je wat en hoe inpakken, genoeg om rekening mee te houden. Lees hieronder enkele verhuistips.

“GRATIS VERHUISDOZEN”

Standaard begint iemand die gaat verhuizen met het inpakken van de boedel. Wat neem je mee en wat gaat naar de kringloopwinkel? Om dit in goede banen te leiden is een goede voorbereiding noodzakelijk. Ga je verhuisdozen kopen bij de bouwmarkt dan ben je al snel veel geld kwijt. Verhuisdozen kosten namelijk niets.

Ga minimaal acht weken voor de verhuisdatum eens naar je plaatselijke supermarkt en maak daar vrienden met de bedrijfsleider. Vraag of ze de stevige banendozen voor je apart willen houden omdat je gaat verhuizen. Geen enkele supermarkt zou nee zeggen, het bespaart ze namelijk geld in de verwerking van dit oud papier. Ga wel regelmatig langs om ze op te halen want ruimte kost de supermarkt ook geld.

 

“NOPPENFOLIE VERSUS OUDE KRANTEN?”

De makkelijkste en goedkoopste manier is alles in oude kranten te verpakken maar is dat wel zo’n goed idee voor de antieke vaas? Noppenfolie is niet de goedkoopste manier maar wel de meest veilige maar  voor je oude ontbijtborden volstrekt overbodig. Begin dus ook op tijd met het verzamelen van oude kranten om niet waardevolle breekbare spullen in te verpakken. Wees niet bang om buren en kennissen te vragen oude kranten te bewaren, beter teveel dan te weinig inpakpapier. Kom je nu toch tekort of wil je geen geld aan noppenfolie uitgeven dan kun je uiteraard ook handdoeken gebruiken

 

“ZONDER SCHADE OF TOCH VEEL BREUK”

De dag is daar dat de hulptroepen in aantocht zijn om te helpen inpakken. Om alles vlotjes te laten verlopen is het raadzaam om in elke kamer genoeg dozen en inpakmateriaal te hebben staan. Vergeet daarbij ook niet genoeg dikke stiften. Hoe zonde zou het zijn als de antieke vaas de onderste doos is in de verhuiswagen? Of staan de spullen die eigenlijk naar de opslag moesten opeens midden in de nieuwe woonkamer waar nog een vloer gelegd moet worden.

Benieuwd naar meer verhuistips? Houd onze website in de gaten en mis geen tip meer.