fbpx

Verhuisdozen labelen

adreswijziging tijdig doorgeven
Adreswijziging tijdig doorgeven
21 maart 2018
verhuizen met huisdieren
Verhuizen, wat doe je met je huisdieren?
13 mei 2018
Toon alles

Verhuisdozen labelen

verhuisdozen labelen

Verhuisdozen labelen

Verhuisdozen labelen is een must om tijdens en na een verhuizing je spullen terug te vinden en te zorgen dat alle dozen direct op de juiste plaats terecht komen. Nu de verhuizing echt voor de deur staat, wordt het de hoogste tijd om in te gaan pakken. Omdat het hele huis een grote chaos begint te worden, is het labelen van de dozen een manier om het overzicht te houden.

Verhuisdozen

Inpakken voor een verhuizing begint met het aankopen van degelijke verhuisdozen. Bespaar hier niet teveel op en zorg dat je voor de juiste spullen de juiste maat dozen hebt. Bijvoorbeeld voor boeken, extra sterk en juist niet te groot. 

Minimaliseren

Verhuizen betekent ook opruimen; een verhuizing is  natuurlijk het moment om je te ontdoen van alles wat je niet meer gebruikt of niet meer nodig hebt. Minimaliseren dus! Niet alles belandt dus in een verhuisdoos om echt mee te gaan naar het nieuwe huis, maar sommige dozen gebruik ik alvast om spullen uit te zoeken en te sorteren. 

Inpakken

Met het inpakken van je spullen, gaat de verhuizing echt van start. Ik probeer een overzicht te houden door dozen per kamer in te pakken en alvast in te delen. Op papier heb ik een overzicht gemaakt van de kamers in ons nieuwe huis. Iedere kamer geef ik een nummer. Ik schrijf telkens op het label van de verhuisdoos wat er in zit en het nummer van de kamer waar de doos naartoe moet.

Verhuisdozen labelen

Om georganiseerd te werk te gaan, ga ik dus labelen. Zowel ik als de helpers moeten immers weten wat er in de dozen zit en waar ze heen moeten. Tijdens de dag zelf zorg ik dat er op iedere kamerdeur ook een papiertje met het nummer staat. Ik zorg dat het plattegrondje aanwezig is en dat de verhuizers zo makkelijk hun werk kunnen doen.  

Verhuisdozen labelen maakt de verhuizing wel zo makkelijk; laat die verhuizing dus maar komen!