fbpx

Tips voor verhuizen via de trap

mooiste huizen van Amsterdam
Dit zijn de 3 mooiste huizen van Amsterdam!
25 augustus 2019
De meest hilarische verhuisblunders
De meest hilarische verhuisblunders
23 oktober 2019
Toon alles

Tips voor verhuizen via de trap

verhuizen via de trap

Verhuizen via de trap

Vaak als je moet verhuizen in de stad, moet je verhuizen via de trap. Als je geluk hebt heb je een lift tot je beschikking… Maar in de meeste gevallen is dit niet zo! Dan is het zeker handig om wat tips voor verhuizen via de trap te lezen. Zo ga je goed voorbereid te werk en maak je het jezelf makkelijker op de dag van verhuizing.

Door het raam?

Het is allereerst goed om na te gaan of echt alles via de trap moet of dat je toch nog veel spullen door het raam met een verhuislift kunt verhuizen. Als je een groot raam hebt, kun je waarschijnlijk veel spullen zo vervoeren!

Extra stevige dozen

Zorg ervoor dat je extra stevige dozen koopt als je veel spullen of alle spullen via de trap moet verhuizen. Het doel is op in zo’n kort mogelijke tijd, zoveel mogelijk tegelijk beneden te krijgen! Als je extra stevige dozen koopt ben je er zeker van dat je ze goed kunt vullen zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat ze halverwege de trap scheuren of uit elkaar vallen.

De route op de trap

Als je grotere meubels ook via de trap moet doen, zorg dan dat je van tevoren inschat hoe je moet draaien op de trap. Als je bijvoorbeeld een deel van een bed hebt, is het handig om te weten wanneer je een hoek kunt maken en ook hoever je het gedeelte boven je hoofd moet tillen, eventueel. Liever dat je dit vooraf weet dan dat je hier achterkomt tijdens het verhuizen op de trap!

Extra bescherming

Bij veel meubels en andere spullen die niet in dozen passen is wat extra bescherming handig. Bedek hoeken en puntjes die uitsteken bijvoorbeeld. Zo blijft de schade beperkt! Bedenk ook welk gedeelte van een verhuisstuk moet worden afgedekt in de verhuiswagen, mocht je zelf verhuizen.

Mocht je denken, het is me te veel werk om ook nog eens alles zelf te verhuizen nadat ik alles heb getapet en heb ingepakt in dozen, dan kun je ook Van Riemsdijk inschakelen. Van Riemsdijk is een betrouwbare verhuispartij als het aankomt op verhuizen via de trap in bijvoorbeeld Amsterdam. Ze hebben jarenlang ervaring met verhuizen via de trap en zijn een bekende naam als verhuisbedrijf in Amsterdam. Juist zij weten precies hoe je moet verhuizen in de soms nauwe trapgaten van de Amsterdamse woningen. Mocht je advies hierover willen, dan kun je contact met ze opnemen.