fbpx

Tijd voor de housewarming party!

verhuizen, wat doe je met je planten?
Verhuizen, wat doe je met je planten?
8 juli 2018
verhuizen naar het buitenland
Verhuizen naar het buitenland?
30 september 2018
Toon alles

Tijd voor de housewarming party!

housewarming party

Wanneer alles achter de rug is, het oude huis is opgeleverd en al je spullen in je nieuwe woning staan, is het natuurlijk tijd voor de housewarming party!

Housewarming party

Een nieuw huis, soms nog helemaal kaal en leeg, kan vaak nog wat onwennig aanvoelen. Een goede manier om je nieuwe huis echt in te wijden en je er thuis te gaan voelen is het geven van een gezellige housewarming party. Het is direct een mooie gelegenheid om je vrienden en/of familie je nieuwe huis te showen en je buren beter te leren kennen.

Je kunt jouw housewarming party natuurlijk helemaal naar jouw eigen wens en smaak organiseren en het zo groots of klein aanpakken als je zelf wil, maar hier alvast wat tips om het tot een geslaagd feest te maken.

  • Uitnodiging

Zijn jouw vrienden altijd druk met van alles en nog wat en hebben ze vaak al een volle agenda? Gebruik dan een datum prikker app en stuur deze naar de mensen die je er in ieder geval bij wil hebben, om zo samen af te stemmen wanneer jullie allemaal kunnen.

  • Buren

Hou je van muziek of heb je luidruchtige vrienden, die het sowieso altijd overal te laat maken? Nodig dan in ieder geval ook je nieuwe buren uit of licht ze anders van te voren in. Zo voorkom je dat je direct al bonje met je buren krijgt over bijvoorbeeld geluidsoverlast.

  • Muziek

Wanneer je vooraf alvast een playlist samenstelt van jouw favoriete muziek, heb je daar op de avond zelf geen omkijken meer naar. Bedenk je wel vooraf welke sfeer je wil maken met jouw uitgekozen liedjes; ga je voor lounge of toch voor de lekkere dansnummertjes?

  • Eten en drinken

Hou je van lekkere hapjes en uitgebreid borrelen? Zorg dan dat je de versnaperingen van te voren al kan voorbereiden, zodat je niet de hele avond in de keuken staat wanneer je bezoek er is. Heb je niet zo’n zin om dit allemaal zelf te regelen? Vraag dan bij de uitnodiging of iedereen wat lekkers meeneemt. Dat scheelt je een hoop tijd en geld.

  • Sfeer

Wanneer je genoegen neemt met gewoon een beetje gezellig kletsen en verder niet te veel poespas, is dat natuurlijk helemaal prima. Maar vind je het leuk om er echt iets bijzonders van te maken? Kijk dan eens voor wat inspiratie op bijvoorbeeld Pinterest voor leuke housewarming party decoratie en thema’s. Je vindt op internet ook allerlei voorbeelden van spelletjes en activiteiten die uitermate geschikt zijn voor deze gelegenheid.

Hoe je jouw housewarming ook organiseert, maak er in ieder geval gewoon een gezellige happening van! Na zo’n hele verhuizing heb je dat zeker wel verdiend.