fbpx

Parkeerontheffing aanvragen wegens verhuizing

Hoe bescherm je je kwetsbare spullen
Hoe bescherm je kwetsbare spullen tijdens de verhuizing?
4 januari 2018
hoe was het al weer aangesloten?
Hoe was het ook alweer aangesloten?
15 februari 2018
Toon alles

Parkeerontheffing aanvragen wegens verhuizing

Een parkeerontheffing

Parkeerontheffing aanvragen wegens verhuizing

Volgende maand verhuizen wij. Onze nieuwe woning ligt in een woonwijk met enkel voetgangerszone. Uiteraard willen wij graag met de verhuiswagen tot vlak voor de poort rijden om zo gemakkelijk onze inboedel te kunnen verhuizen. We hebben hiervoor een tijdelijke parkeerontheffing nodig.

Parkeervak

Vroeger zag je wel eens enkele stoelen verbonden met wat planken op een parkeervak. Die duidden er dan op dat iemand deze plaats wilde reserveren. Dit mag uiteraard al lang niet meer. Als je een parkeervak wilt reserveren, kun je ofwel gewoon ervoor zorgen dat je zelf betaalt via de parkeermeter voor deze plaats, of je vraagt via de gemeente je parkeerrecht aan op bepaalde dagen.

Gegevens

Een parkeervak reserveren doe je bij de gemeente. Ruim 5 à 10 dagen op voorhand, naargelang je woonplaats. Dit kan heel vlot via de online gemeentediensten. Je dient hiervoor de reden van reserveren door te geven, alsook het tijdstip en adres. Verder vraagt men naar de gegevens van het voertuig en de objecten.

Parkeerontheffing

Wij gaan echter wonen in een straat waar normaal gezien geen motorvoertuigen in mogen. Wij dienen hiervoor een parkeerontheffing aan te vragen. In onze nieuwe straat mag er enkel geladen en gelost worden voor 8.00 uur in de ochtend en na 18.00 uur in de avond. Maar wij willen uiteraard graag gewoon overdag verhuizen.

Aanvraag

Deze parkeerontheffing moeten we ook aanvragen via de gemeente en dit kan ook vlot online. Onze straat zal tijdelijk afgezet worden. Enkele dagen vooraf moeten we de nodige borden zichtbaar plaatsen zodat de buren weten wanneer er hinder zal zijn. Dit moet ook duidelijk te zien zijn in het begin van de straat.

Veiligheid

De veiligheid van de voetgangers en fietsers moet gegarandeerd zijn tijdens onze verhuizing. We mogen hiervoor geen afzetlint gebruiken. Maar er moet nog ruim de plaats zijn voor voorbijgangers om te kunnen passeren. De ‘gevarenzone’ moet afgezet worden met borden.

Ik ga alvast de aanvraag regelen!