fbpx

Je nieuwe buurt verkennen

verhuiswagen
Verhuiswagen huren
31 juli 2017
budget
Budget Verhuizing
30 augustus 2017
Toon alles

Je nieuwe buurt verkennen

buurt verkennen

Je nieuwe buurt verkennen

Buurt verkennen: Het is altijd leuk om na een verhuizing je nieuwe buurt te verkennen. Of voor een verhuizing. Dat kan ook natuurlijk. Ik heb zelf het laatste gedaan, want ik had voordat ik mijn huis kocht nog nooit van de plaats gehoord. Op de website van de makelaar zagen het huis en de omgeving er prachtig uit. Maar ik was wel heel benieuwd hoe dat in het echt zou zijn. Dus ik besloot persoonlijk op onderzoek uit te gaan. Ik weet het nog als de dag van gisteren. Ik reed het dorp binnen en ik was verliefd. Verliefd op het huis, de tuin, het uitzicht en de buurt.

Rondje

Eerst liep ik om het huis heen. Het stond leeg dus ik kon op m’n gemak naar binnen kijken. Ik gluurde door de ramen en stelde me al voor hoe het er uit zou zien na de verhuizing. De tuin was enorm… dus ook daar wandelde ik doorheen. Daarna maakte ik een rondje door de buurt. Ik begon bij de buren. Ik belde aan, maar helaas was er niemand thuis. Het hondje was wel heel vriendelijk. Hij stak z’n kopje door het kattenluik en blafte vrolijk.

Gezellige dingen

Het dorp is niet groot, dus ik was in een uurtje klaar. Ik liep naar de kerk en het plein, naar de begraafplaats, de basisschool, langs de tennis- en de voetbalvelden. Op een gegeven moment kwam ik bij het dorpshuis. Ik had op internet gelezen dat daar veel gezellige dingen worden georganiseerd. Ik werd steeds enthousiaster! Via de brug liep ik terug naar de straat waar ‘mijn’ huis stond.

Winkelcentrum

Ik stapte in de auto en reed naar het winkelcentrum dat vijf minuten verderop lag. Ook hier keek ik rond. Welke winkels waren er allemaal? Welke supermarkten? Welke restaurants? Zag het er gezellig uit? Hoe voelde het om daar te winkelen? Om een lang verhaal kort te maken: ik heb het huis gekocht en heb er tien jaar met heel veel plezier gewoond. Het vooraf verkennen van de buurt vind ik nog steeds een heel goed idee. Dat gaf voor mij echt de doorslag.