fbpx

Gaat je inboedelverzekering mee met de verhuizing?

verhuisvoorbereiding
Drie tips voor de beste verhuisvoorbereiding!
10 januari 2019
Dit is wel een héél spectaculaire verhuizing!
Dit is wel een hele spectaculaire verhuizing!
26 maart 2019
Toon alles

Gaat je inboedelverzekering mee met de verhuizing?

inboedelverzekering

Als je een koophuis of huurhuis hebt dan heb je waarschijnlijk een inboedelverzekering. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat er iets gebeurt met je woning en je inboedel. Het kan gebeuren dat het noodlot toeslaat. Dan is het een hele geruststelling om te weten dat je een goede inboedelverzekering hebt. Maar hoe zit dat eigenlijk wanneer je gaat verhuizen?

Inboedelverzekering, oud of nieuw?

Met een inboedelverzekering ben je ervan verzekerd dat je spullen, apparatuur en kostbare bezittingen vergoed worden in geval van bijvoorbeeld brand, waterschade en inbraak. Wat er precies vergoed wordt, is afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar. Dus let daar goed op wanneer je een inboedelverzekering afsluit. Een verhuizing biedt een mooie gelegenheid om te kijken of je huidige inboedel nog wel de beste is. Of moet je toch een nieuwe verzekering afsluiten?

Verhuizen met je verzekering

Als je bijvoorbeeld van een koophuis naar een ander koophuis gaat, kan je je huidige inboedelverzekering gewoon meenemen naar je nieuwe huis. Geef hiervoor  een adreswijziging door aan de verzekeringsmaatschappij. Omdat de premie nogal eens verschilt per woonplaats, maakt de verzekeraar een nieuwe berekening van de premie die hoger of lager uit kan vallen. Verhuis je naar een appartement met een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan is de opstalverzekering vaak via hen geregeld. Check bij welke verzekeringsmaatschappij dit is, zodat je bij deze maatschappij ook je inboedelverzekering kunt afsluiten. Zo wordt je in geval van schade sneller geholpen!

Verhuizen naar een huurhuis

Wanneer je naar een huurhuis verhuist, kun je soms zaken overnemen van de vorige huurder. Bijvoorbeeld een luxe keuken of badkamer of een mooie vloer. Deze zaken zijn niet automatisch meeverzekerd in je huidige inboedelverzekering. Maak dus de afweging of je dit wil toevoegen aan je inboedellijst. Je bepaalt overigens zelf de waarde van je inboedel. Afhankelijk daarvan wordt ook de premie vastgesteld. Heb je geen idee wat jouw spullen waard zijn? Bekijk dan eens deze link met wat handige hulpmiddelen.

Verzekerd tijdens de verhuizing

In de meeste gevallen kun je na het doorgeven van een verhuizing enige tijd een overlappende inboedelverzekering op twee plaatsen tegelijk krijgen. Bij sommige maatschappijen is je inboedel verzekerd vanaf het moment dat je in het nieuwe huis kunt, tot je alles hebt verhuisd. Bekijk hiervoor de polisvoorwaarden. Natuurlijk is jouw inboedel tijdens de verhuizing zelf volledig gedekt bij een erkende verhuizer als Van Riemsdijk.

Korting op je premie

Wie wil er nou geen korting op zijn of haar premie? En je kan ook korting krijgen op je premie. Weet je hoe? Als jouw huis extra goed beveiligd is met sloten en anti-inbraakmiddelen met bepaalde keurmerken, zoals het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).  Bovendien geeft het een extra veilig gevoel wanneer je weet dat je huis goed beveiligd is!

Is jouw verzekering helemaal op orde en is je verhuizing achter de rug? Lees dan ook even deze blog: Tijd voor de housewarming party!