fbpx

Hulp nodig? Vragen staat vrij!

verhuisstress
Help! Ik heb last van verhuisstress!
29 september 2020
woning in Amsterdam
Een woning in Amsterdam? Zo vind je die!
29 november 2020
Toon alles

Hulp nodig? Vragen staat vrij!

hulp

Wij Nederlanders hebben over het algemeen vaak moeite om hulp te vragen. Zelfs bij een verhuizing, een van de meest stressvolle gebeurtenissen in een mensenleven, vinden mensen het soms moeilijk om hulp te vragen. Ontzettend zonde natuurlijk, want je kunt het jezelf veel gemakkelijker maken met hulp van anderen. En bovendien: je vindt het zelf waarschijnlijk ook fijn om anderen te kunnen helpen, toch? Daarom raden we je aan om alle hulp aan te nemen die je kunt krijgen. In deze blog noemen we een paar voorbeelden.

Koken

Het is heerlijk als er op de dag van je verhuizing iemand is die voor je kookt. Dat is waarschijnlijk het laatste waar je zin in hebt op deze dag. Als je geen zin hebt in een afhaalmaaltijd of een diepvriespizza is het fijn als iemand anders een pan eten bij je langsbrengt. Controleer wel van tevoren of je een (werkende) oven en/of fornuis hebt om het eten mee op te warmen.

Klusjes

Heb je een handige oom, vriendin of broer die zijn of haar hulp aanbiedt? Schakel deze persoon dan in om klusjes te doen. Zorg ervoor dat je een aantal klusjes verzamelt zodat deze op een dag gedaan kunnen worden. Als je van tevoren zorgt voor de juiste benodigdheden en gereedschap kun je optimaal gebruik maken van deze handige Harry.

Oppassen

Heb je kinderen en/of huisdieren? Dan is het heel fijn als deze tijdens de verhuisdag opgevangen kunnen worden door iemand uit je omgeving. Je hebt tijdens deze dag genoeg aan je hoofd, je wilt je dan echt niet bezighouden met het vermaken van je kind of het uitlaten van je hond. Bovendien kan het gevaarlijk zijn als kinderen of huisdieren bij de verhuisploeg voor de voeten lopen. Heb je een lieve moeder die jouw kroost en beestenboel wil opvangen? Maak hier dan dankbaar gebruik van!

Schoonmaken

Hulp bij het schoonmaken kun je zowel in je nieuwe woning als in je oude woning gebruiken. Het is heerlijk als je jouw spullen in een schoon huis kunt neerzetten. Heb je iemand in je omgeving die goed kan poetsen? Schakel deze persoon dan vooral in. Op de verhuisdag is het handig als iemand na het vertrek van de verhuiswagen de oude woning schoonmaakt. Tijdens het verhuizen komt er meestal een hoop onverwacht stof tevoorschijn en je wilt dit natuurlijk niet voor de nieuwe bewoners achterlaten.

Minder gewenste hulp

Soms kun je iemand beter bedanken voor zijn aanbod van hulp. Tijdens het verhuizen zelf is het bijvoorbeeld meestal niet zo handig als er teveel mensen rondlopen. Onze verhuizers zijn goed op elkaar ingespeeld. Zij werken over het algemeen het beste als er niet teveel mensen in de weg lopen. Dat klinkt misschien ongezellig, maar het werkt in de praktijk het best. Zorg er daarom voor dat jij en je eventuele partner aanwezig zijn tijdens het verhuizen, verder hebben we geen extra hulp nodig. Heb je toch extra handjes aanwezig tijdens de verhuizing? Vraag deze persoon dan bijvoorbeeld om de lampen te vervangen voor verhuispeertjes. Zo kan iedereen zich toch nuttig maken.