fbpx

Hoe was het ook alweer aangesloten?

Parkeerontheffing aanvragen wegens verhuizing
29 januari 2018
kinderovang
Kinderen en een verhuizing
22 februari 2018
Toon alles

Hoe was het ook alweer aangesloten?

hoe was het al weer aangesloten?

Hoe was het ook alweer aangesloten?

Tijdens een verhuizing kan er van alles door de war raken. De elektronica, en dan vooral alle aansluitingen en kabels, verdienen daarom extra zorg. Je moet tenslotte nog wel wijs kunnen worden uit de wirwar van alle kabels als je eenmaal op je nieuwe adres bent gearriveerd.

Foto

Een gouden tip die ik meekreeg is om van al mijn kabels en aansluitingen een foto te maken, alvorens ik alles ontkoppel. Ik ben absoluut geen techneut, dus ik kan hierbij inderdaad wel een geheugensteuntje gebruiken. Sommige kabels zal ik moeten markeren met gekleurde tape, om achteraf zeker te zijn van de juiste aansluiting.

Internet

Onmisbaar in mijn leven is toch wel het internet. Ik heb dan ook ruim van te voren contact opgenomen met mijn provider om mijn verhuizing door te geven. Ik moet namelijk eerst weten of mijn provider ook beschikbaar is in mijn nieuwe woonplaats. Bovendien moet ik weten wat ik moet meenemen van de apparatuur en kabels en wat ik moet achter laten voor de nieuwe bewoners. Voor de herinstallatie maak ik het me gemakkelijk en speel ik op safe; ik laat een installateur komen die alles voor mij weer netjes aan de praat krijgt.

Inpakken

Gelukkig bewaar ik vaak de originele dozen van mijn elektronica. Die komen nu natuurlijk goed van pas. Zo ligt in mijn garage nog de doos van mijn plasma televisie, alsook de doos van mijn nieuwe computer scherm. De rest van mijn apparatuur pak ik in met zoveel mogelijk beschermend materiaal. Om een beetje aan het milieu te denken, gebruik ik hiervoor vooral handdoeken, lakens en krantenpapier. Ik houd alle kabels van een apparaat samen in een doos om achteraf niet in de war te raken.

Pc en laptop

Mijn collega raadt me aan om voor de verhuizing van al mijn bestanden een back up te maken; just in case. Ik controleer of er geen cd meer in de pc zit en ontdoe ook mijn printer van de inkt cartridges. Zo verpak ik alles stuk voor stuk en kan ik in mijn nieuwe huis eenvoudig en op mijn gemak alles weer installeren.