fbpx

Hoe bescherm je kwetsbare spullen tijdens de verhuizing?

Het nut van een checklist
Het nut van een checklist
10 december 2017
Parkeerontheffing aanvragen wegens verhuizing
29 januari 2018
Toon alles

Hoe bescherm je kwetsbare spullen tijdens de verhuizing?

Hoe bescherm je je kwetsbare spullen

Hoe bescherm je kwetsbare spullen tijdens de verhuizing?

Het is tijd om mijn oude huis op te ruimen. De lege dozen staan klaar. Ik verhuis naar een woning op grote afstand van mijn huidige woonst. Hoe pak ik het aan om mijn kwetsbare spullen degelijk te beschermen tijdens deze verhuis?

Kwetsbare spullen

Als ik goed nadenk zijn de meeste spullen kwetsbaar. Ik wil geen gebroken glas, maar evenmin een scheur in mijn zetel. Tijdens een verhuis is voorzichtigheid hoe dan ook aangeraden. In de keuken heb ik servies, glazen en flessen. In de salon heb ik mijn pc, hifi en video die voornamelijk kwetsbaar zijn.

Beschermende vulling

Ik probeer steeds zo ecologisch en economisch mogelijk te handelen. Ik ga dan ook mijn handdoeken, lakens, dekens en theedoeken niet apart inpakken, maar gebruiken als beschermende vulling. Ook al mijn krantenpapier houd ik netjes bij. Echter heb ik heel wat fragiele spullen te verhuizen. Ik kan voor sommige spullen geen risico nemen en schaf dus ook extra bescherming aan in de vorm van noppenfolie.

Inpakken

Ik vul mijn fragiele dozen absoluut niet zo zwaar. De grote stukken plaats ik onderaan de doos en flessen zet ik rechtop. Ik steek nooit scherpe zaken bij kwetsbare spullen. Ik probeer ook enkele kleinere dozen te gebruiken voor glas en servies. Telkens zorg ik ervoor dat het gerief in de doos goed vastzit. Voor mijn pc en hifi beschik ik nog over de originele doos. Ik markeer alle dozen met ‘breekwaar’.

Verhuis uitbesteden of niet?

Een verhuisfirma inschakelen of niet? Ik neem het toch goed in overweging. De verre afstand en mijn vele huisraad vergen een degelijke gestructureerde verhuis. De meeste van mijn familieleden en vrienden hebben het druk met werk en kinderen en kunnen zich moeilijk vrijmaken.

Gezien de tijdsdruk ben ik toch bereid een budget te voorzien voor een professionele firma. Zij hebben een verhuiswagen en het nodige extra materiaal. Zo worden alle objecten goed vastgezet in de wagen met een spanbandje en beschikken zij over grote verhuisdekens om over het grote meubilair te leggen.

Op hoop van zege!