fbpx

Help! Ik heb last van verhuisstress!

verhuizen
Verhuizen naar een appartement of grachtenpand: dit heb je sowieso nodig
29 augustus 2020
hulp
Hulp nodig? Vragen staat vrij!
29 oktober 2020
Toon alles

Help! Ik heb last van verhuisstress!

verhuisstress

Wist je dat verhuizen in de top 3 staat van meest stressvolle gebeurtenissen in een modern Nederlands mensenleven? Na het overlijden van een dierbare en een scheiding staat de verhuizing op plek drie. Als je midden in een verhuizing zit en daar stress van ondervindt, dan is dat dus helemaal niet gek. Het is fijn om te weten wat je kunt doen aan deze stress. Daarom delen wij in deze blog onze vier tips om zo min mogelijk verhuisstress te ervaren.

Tip 1: Een goede voorbereiding is het halve werk

Als je de verhuizing goed hebt voorbereid scheelt dit een heleboel stress. Zorg er daarom voor dat je op tijd een verhuisbedrijf inschakelt. Zij helpen je bij het plannen van de verhuizing. Als je alles wat je moet doen kunt indelen in een grote planning, dan weet je precies wat je wanneer te wachten staat. Op tijd starten met inpakken helpt ook om je goed voorbereid te voelen op de grote dag.

Tip 2: Vind ontspanningsmomenten

Ondanks dat de periode van een verhuizing druk kan zijn, is het belangrijk om rustmomenten te vinden. Neem regelmatig een momentje voor jezelf, om even helemaal te kunnen ontspannen. In plaats van gedachteloos door je telefoon te scrollen kun je beter een stukje gaan wandelen, een boek lezen of in bad gaan liggen. Ontspanningsmomenten zijn voor iedereen anders. Ontdek van welke activiteiten jij meer energie krijgt dan het je kost. Maak voor deze activiteiten geregeld tijd.

Tip 3: Blijf gezond eten

Het is erg verleidelijk om in een drukke periode te kiezen voor bezorgmaaltijden en kant-en-klaarmaaltijden. Deze zijn alleen meestal niet erg gezond, omdat ze veel zout en suiker bevatten. Dit zorgt ervoor dat je je minder fit en energiek voelt. En dat is nu net wat je nodig hebt tijdens een verhuizing. Kies daarom vaak genoeg voor een gezonde maaltijd en geniet extra van een pizza op zijn tijd.

Tip 4: Maak er een feestje van

Tot slot willen we je meegeven dat het helpt om je verhuizing als een feestje te zien. Binnenkort woon je in een nieuw huis, hoe leuk is dat?! Richt je op de leuke kanten van de verhuizing. Ga shoppen voor leuke nieuwe meubels en accessoires, maak een moodboard van je nieuwe inrichting en koop een flinke stapel woonbladen. En onthoud: deze periode gaat voorbij, de verhuisstress is dan ook voorbij voor je het weet.