fbpx

Grofvuil bestellen

kinderovang
Kinderen en een verhuizing
22 februari 2018
adreswijziging tijdig doorgeven
Adreswijziging tijdig doorgeven
21 maart 2018
Toon alles

Grofvuil bestellen

grofvuil

Grofvuil bestellen

Het staat al maanden op mijn to-do lijstje; alle rommel voor het grofvuil verzamelen en de ophaaldienst laten komen. Ik heb spullen op de zolder, in de garage en in het berghok. Ik wil me graag van alle nutteloze spullen ontdoen, voordat we binnenkort gaan verhuizen.

Nog bruikbaar

Spullen die ik niet meer wil of waar ik niet meer gelukkig van wordt, zijn daarom niet per se niet meer bruikbaar. Ik ga bijvoorbeeld mijn oude stoelen weg doen, maar ze kunnen nog makkelijk een tweede leven krijgen. Zo heb ik ook nog een tafel die vast nog wel iemand van dienst kan zijn. Het meubilair en de spullen waarvan ik denk dat iemand er nog iets aan heeft, selecteer ik eerst.

Kringloopwinkel

Ik bel de kringloopwinkel op en zij komen met plezier langs om mijn eerste selectie aan bruikbare spullen mee te nemen. Zij keuren de inboedel en bepalen wat ze nog kunnen verkopen. Zij nemen deze dingen direct gratis mee. Zo hoef ik zelf geen bestelbusje te regelen om de zware en grote spullen naar ze toe te brengen.

Niet meer bruikbaar

Deel één is opgeruimd en opgehaald! Nu kan ik beginnen aan de spullen die geen waarde meer hebben of die gewoon stuk zijn. Ook hier dien ik eerst te sorteren. Veel zaken kunnen immers naar de milieustraat gebracht worden om verder te recycleren.

Grofvuil bestellen

Na een rit naar de milieustraat, rest mij nog het bestellen van de ophaaldienst voor het grofvuil. Ik neem hiervoor telefonisch contact op en maak een afspraak. Mijn gemeente rekent 0.11 euro per kilogram grofvuil van huishoudelijke afkomst. Tussen mijn grofvuil bevindt zich onder andere een versleten tapijt, een kapotte matras en oud plastic tuinmeubilair.

Wat kan en wat niet?

Ik kijk na wat ik al dan niet bij dit grofvuil kan meegeven. Zo blijkt mijn oude strijkplank en een geroeste vogelkooi als oud metaal ook mee te mogen. Mijn man vraagt of de oude rubberbanden van zijn fiets ook mee mogen en of we onze oude wc ook direct kwijt kunnen. Deze stukken blijken echter toch voor de milieustraat en dienen we zelf weg te brengen. Kijk dit goed na, want het verschilt per gemeente ontzettend. 

Opgeruimd staat netjes! Laat die verhuizing maar komen…