fbpx

Een woning in Amsterdam? Zo vind je die!

hulp
Hulp nodig? Vragen staat vrij!
29 oktober 2020
feestdagen
Hoe overleef ik een verhuizing tijdens de feestdagen?
24 december 2020
Toon alles

Een woning in Amsterdam? Zo vind je die!

woning in Amsterdam

Op dit moment is er sprake van een enorm krappe woningmarkt. Er is veel meer vraag naar woningen dan dat er woningen beschikbaar zijn. Dit geldt voor heel Nederland maar in het bijzonder voor Amsterdam. Veel Amsterdam-liefhebber wijken daarom uit naar plaatsen buiten de hoofdstad. Heb jij je zinnen gezet op Mokum en wil je hier niet van afwijken? Dan heb je misschien iets aan de volgende tips voor het vinden van een woning in Amsterdam.

Gebruik je netwerk

Door de krapte op de woningmarkt worden veel huizen verhuurd of verkocht voordat ze überhaupt ergens online worden aangeboden. Daarom is dit hét moment om jouw netwerk aan het werk te zetten. Laat overal, te pas en te onpas, weten dat jij op zoek bent naar een woning in Amsterdam. Wellicht is er iemand in je omgeving die iemand kent met een huis dat te koop of te huur staat.

Huurwoning vinden in Amsterdam

Als je op zoek bent naar een huurwoning in Amsterdam kun je je op verschillende platforms inschrijven. Op Rooftrack.nl, Marktplaats.nl, Kamernet.nl (ook voor appartementen) en Rooming.nl vind je regelmatig nieuwe huurwoningen. Het is belangrijk om iedere dag te kijken, anders vis je naast het net. Daarnaast zijn er Facebookgroepen waarop huurwoningen aangeboden worden. Ook hierbij geldt: houdt het regelmatig in de gaten, anders wordt het niks.

Koopwoning vinden in Amsterdam

Voor een koopwoning is het uiteraard belangrijk om Funda religieus te volgen. Iedere dag worden hier nieuwe woningen aangeboden. Het is belangrijk om meestal dezelfde dag nog te reageren om zeker te zijn van een bezichtiging. Het is vaak niet mogelijk om meer dan één keer te bezichtigen voordat er een bod uitgebracht moet worden. Zorg daarom dat je komt kijken met een partner, familielid of vriend, als je dit wilt.

Aankoopmakelaar

Ondanks deze tips kan het lastig zijn om een geschikte woning in Amsterdam te vinden. Een aankoopmakelaar kan dan goed van pas komen. Deze makelaars begeleiden niet de verkopende partij, maar de aankopende partij. Zij zijn soms op de hoogte van de verkoop van woningen, voordat deze op Funda komen. Daarnaast kunnen ze helpen om door de bomen het bos te blijven zien. Soms lijkt een woning bijvoorbeeld niet aantrekkelijk, maar past hij met een paar aanpassingen toch bij jouw wensen. Een aankoopmakelaar kan je hierbij helpen. Tot slot helpt een aankoopmakelaar bij het uitbrengen van een bod en bij de eventuele onderhandelingen. Zo weet je zeker dat je de beste prijs betaalt voor jouw woning in Amsterdam.