fbpx

Drie tips voor de beste verhuisvoorbereiding!

Kinderen en verhuizen
Kinderen en verhuizen
14 december 2018
inboedelverzekering
Gaat je inboedelverzekering mee met de verhuizing?
25 februari 2019
Toon alles

Drie tips voor de beste verhuisvoorbereiding!

verhuisvoorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk! En dat geldt zeker ook bij een verhuizing, daarom geven we je in deze blog drie tips voor jouw verhuisvoorbereiding.

De beste verhuisvoorbereiding

Om jouw verhuizing zo goed mogelijk voor te bereiden, doe je er goed aan om de volgende tips eens door te lezen en toe te passen.

Tip #1: De verhuisplanning!

Om de complete verhuizing van A tot Z in kaart te brengen en zo het overzicht te houden, doe je er goed aan om al in een vroeg stadium een degelijke verhuisplanning met checklist te maken. Verdeel de taken over verschillende tijdsperiode; taken die je meer dan een maand van te voren uitvoert, de taken voor twee tot vier weken van te voren en zo verder.

Tip #2: Wat ga je zelf doen en wat besteed je uit?

Wees realistisch op het gebied van wat je zelf kunt doen. Bedenk je daarbij goed dat de mensen die je willen komen helpen, bijvoorbeeld onverhoopt ziek kunnen worden. Heb je in zo’n geval een back-up? Kun je het allemaal wel aan? Je kunt er dus gewoon voor kiezen om bijvoorbeeld het vervoer, maar ook de oplevering van je oude woning, uit te besteden aan professionals op het gebied van verhuizingen. Door in zee te gaan met een erkend verhuisbedrijf, weet je zeker dat je waar krijgt voor je geld en kom je dus niet voor onverwachte verrassingen of hoge kosten te staan.

Meer hierover lees je in deze blog: Voordelen van het inhuren van een verhuisservice.

Tip #3: Het uitzoeken, inpakken en opruimen

Vanaf het moment dat je weet dat je gaat verhuizen, kun je als verhuisvoorbereiding alvast  beginnen met eens lekker op te ruimen en je te ontdoen van al die overbodige spullen. Spullen die eigenlijk al zo lang als je je kunt herinneren in je huis liggen, maar waar je de afgelopen jaren echt niets meer aan hebt gehad. Ga je die echt allemaal meeverhuizen? Mooi niet! Ontspullen dus. Dingen die oud en vies zijn kunnen de container in op de milieustraat of bij het grofvuil. Spullen die nog wel een tweede leven kunnen krijgen, kun je naar de kringloopwinkel brengen. En dan komt het inpakken. Zorg dat je je verhuisdozen labelt en dat het lekker overzichtelijk is wanneer je straks alles weer uit gaat pakken. Kijk voor tips en inspiratie een naar deze blog: Verhuisdozen labelen.

Met een goede verhuisvoorbereiding moet het dus helemaal goed komen en kun je zonder stress en met plezier jouw verhuizing tegemoet zien!