fbpx

Dit zijn de leukste studentensteden

verhuizen voor je baan
Zou jij verhuizen voor je baan?
29 april 2020
verhuizen in Amsterdam
Verhuizen in Amsterdam: hier moet je aan denken
29 juni 2020
Toon alles

Dit zijn de leukste studentensteden

studentensteden

Dit is de tijd van het jaar waarin scholieren hun definitieve keuze voor een vervolgstudie maken. Je studie heeft een belangrijk gevolg voor de plek waar je gaat wonen. Misschien wordt jouw studie slechts in één stad gegeven, maar misschien heb je keuze uit meer verschillende steden. Welke steden zijn dan leuk voor studenten? In deze blog lichten we enkele leuke studentensteden uit.

Awesome Amsterdam

Onze Nederlandse hoofdstad is nog altijd een populaire studentenstad. Met een hogeschool en twee universiteiten trekt Amsterdam gemiddeld zo’n 30.000 studenten. Amsterdam onderscheidt zich van andere steden door de grote veelzijdigheid van de stad. Je vindt er gezellige studentenkroegen, maar ook verschillende fijne parken en musea. In Amsterdam is áltijd wat te doen. Van Riemsdijk is gespecialiseerd in verhuizingen van en naar Amsterdam. Is je keuze op deze stad gevallen? Neem dan zeker contact met ons op voor een prettige verhuizing.

Gezellig Groningen

Groningen is sinds jaar en dag een geliefde studentenstad. De stad biedt huis aan maar liefst 13 studentenverenigingen. Er is dus altijd een vereniging die bij jou past. Doordat Groningen voor veel studenten ver van hun ouderlijk huis gelegen is, wonen er relatief veel studenten op kamers. Ontzettend gezellig natuurlijk! Ook fijn: in Groningen mogen kroegen hun eigen sluitingstijd bepalen. Dit staat garant voor feestjes tot in de vroege uren.

Leuk Leiden

De Universiteit van Leiden is de oudste universiteit van Nederland. Ook Leiden is daarom een bekende en geliefde studentenstad. Tegenwoordig heeft Leiden ook een hogeschool en is deze stad hiermee van alle markten thuis. Je vindt in Leiden onder meer de studentenverenigingen Minerva, Augustinus en Quintus. Leiden heeft geen grote discotheken maar wel veel gezellige kroegen en danscafés.

Tof Tilburg

Tilburg is een opkomende studentenstad. Je hebt de stad misschien weleens bezocht tijdens de jaarlijkse kermis, maar Tilburg heeft meer te bieden. De Brabantse gezelligheid is ook in de vele kroegen terug te vinden. Daarnaast is het een heel betaalbare stad. Je kunt er voor een fijn studentenprijsje uit eten.

Lekker Leuven

Leuven is een gezellige studentenstad nét over de grens van België. Je vindt er zo’n 55.000 studenten, waarvan 1.600 Nederlanders. Het komt er op neer dat 1 op de 3 inwoners van Leuven student of medewerker is bij de Universiteit. Het zal je dan ook niet verbazen dat er in Leuven veel leuks georganiseerd wordt voor studenten. Doordat Leuven in het Vlaamse gedeelte van België ligt is het ook voor Nederlanders mogelijk om hier te studeren.