fbpx

Dit zijn de 3 mooiste huizen van Amsterdam!

Verhuizen naar Amsterdam? Doen om deze redenen!
24 juli 2019
verhuizen via de trap
Tips voor verhuizen via de trap
25 september 2019
Toon alles

Dit zijn de 3 mooiste huizen van Amsterdam!

mooiste huizen van Amsterdam

Mooiste huizen van Amsterdam

Amsterdam heeft ontzettend veel mooie huizen in de binnenstad. Daar de stad vroeger al bekend stond om de welvarendheid van de handelaren, is het vandaag de dag nog steeds een stad met pracht en praal. De ruimte die verscholen gaat achter de vaak smalle deuren in verrassend, op z’n zachtst gezegd. Weet je trouwens waarom die voorgevels zo smal zijn? Dat komt omdat men vroeger voor de breedte van de gevel belasting moest betalen. Dus kozen ze ervoor om de voorgevels klein te houden en dan naar achteren breder te bouwen. Zo komt het dus dat je een relatief kleine deur in gaat en in een immens grote hal (liefst met marmer) terecht kan komen! Dit zijn de 5 mooiste huizen van Amsterdam.

De gouden bocht

De Gouden Bocht is een bocht in Amsterdam waar vroeger de rijken al woonden. In deze bocht op de grachten zijn fantastische huizen te zien! Zowel van binnen als van buiten. Het eerste en allermooiste huis is ook gelijk het duurste (zo rond de 14 miljoen). Wat je daarvoor terugkrijgt? Maar liefst 37 kamers, een FANTASTISCHE tuin en een prachtig ontwerp qua interieur:

mooiste huizen van Amsterdam

mooiste huizen van Amsterdam

Aan de Herengracht

Dit is zo’n huis met veel geschiedenis. Het huis is gebouwd in 1620 in opdracht van een rijke bankier (wat moet je anders met je geld..). Zo’n 70 jaar later is het huis opgesplitst in tweeën en vanaf toen was het in gebruik door twee gezinnen. Door de verschillende bewoners van de 17de en 18de eeuw zijn de huizen gemoderniseerd en hebben ze er ook voor gezorgd dat de oude Renaissance stijl bewaard bleef. En dat zie je heden ten dag terug! Deze hoort dus zeker in het rijtje van de mooiste huizen van Amsterdam.

Vlakbij het Vondelpark

En wat dacht je van het volgende huis? Hier kunnen we mooi even binnenkijken.. Een tijdje geleden nog stond dit huis te koop voor ruim 5 miljoen! Nou gaat het niet zozeer om de prijs van een huis, maar vooral ook over hoe mooi het eruit ziet. En moet je kijken wat een interieur dit huis heeft! Het is van alle gemakken voorzien, maar heeft nog wel wat karakter in zich.

mooiste huizen van Amsterdam

mooiste huizen van Amsterdam

En ben je al helemaal weggedroomd bij de mooiste huizen van Amsterdam? Grote kans dat deze huizen niet voor jou zijn… Maar dat betekent niet dat je niet je eigen paleisje kunt vinden! En denk je eraan om je paleisje in Amsterdam te zoeken? Dan zijn dit de redenen waarom je naar Amsterdam moet verhuizen! Mocht je die al gevonden hebben, dan is het verstandig om een goed verhuisbedrijf je te laten helpen. Van Riemsdijk kan jou hier zeker bij helpen! Kijk wat ze voor jou kunnen betekenen voor je verhuizing binnen of buiten Amsterdam. Hun professionele team staat voor je klaar!