fbpx

Dit is wel een hele spectaculaire verhuizing!

inboedelverzekering
Gaat je inboedelverzekering mee met de verhuizing?
25 februari 2019
Het meest handige to-do-lijstje voor de verhuizing!
25 april 2019
Toon alles

Dit is wel een hele spectaculaire verhuizing!

Dit is wel een héél spectaculaire verhuizing!

Niks kwijtraken tijdens verhuizing doe je zo

Wil je niks kwijtraken tijdens de verhuizing? Dan verhuis je toch gewoon je hele huis? Dit kan je terugzien in het onderstaande filmpje uit Alphen aan de Rijn. Hier werd een heel huis (twee onder een kap), á 650.000 kilo binnen een half uur naar de andere kant van de straat verplaatst.

Mocht je nou niet in de gelegenheid zijn om je huis te verplaatsen, wat toch zeker wel in 99,99% van de gevallen is, dan hebben we een aantal tips voor tijdens het verhuizen. Zo weet je zeker dat je niks kwijtraakt!

 

Label ALLES

Zorg dat je alle dozen hebt gelabeld. Al schrijf je even met een marker op wat in welke doos zit. Zo voorkom je dat je elke keer moet kijken in de doos wat er ook alweer inzat. En ook voorkom je dan dat spullen in een verkeerde kamer terecht komen. Dan is de kans namelijk veel groter dat het zoek raakt!

Doe spullen ergens in

Zorg er absoluut voor dat je alles, maar dan ook alles, ergens in doet. Dat klinkt misschien logisch, maar vaak is te zien dat er toch losse spullen op het laatste moment in de verhuiswagen worden geduwd. En dat is geheid kans op verlies van spullen. Je kan dan beter al die losse spulletjes verzamelen in een doos waarop je neerzet: prullaria. Dan weet je zeker dat als je iets zoekt en niet kan vinden in de andere dozen, dat het dan dus daar in moet zitten.

Begin ruim van tevoren

Begin ruim van tevoren om je spullen in te pakken. Je hebt altijd wel spullen in huis die je niet dagelijks nodig hebt. Door alvast deze spullen in dozen te stoppen, hou je overzicht en hoef je niet last-minute te haasten met de verhuizing.

Elke kamer op z’n tijd

Geordend te werk gaan loont. Je kan het beste per keer een kamer inpakken. Zo heb je een juiste focus per kamer en weet je precies wat waar ingaat. Als je dan elke kamer gehad hebt, zou je ervoor kunnen kiezen om soort bij soort te doen. Dus alle kleding van de familieleden bij elkaar. Alle boeken bij elkaar etc. Of je deelt alles juist in op kamer en houdt het zo. Dat kan je ook op de doos zetten natuurlijk. Nog makkelijker, geef elke doos uit een specifieke kamer een kleurtje met een marker. Zo weten de verhuizers gelijk naar welke kamer het moet zonder te lezen. Ideaal!

Als je hulp nodig hebt bij de verhuizing, dan is het verstandig om een goeie partij in de armen te nemen. Het team van van Riemsdijk staat voor je klaar bij de verhuizing.