fbpx

De beste energiebesparende maatregelen voor je huis

Bespaar geld op je nieuwe interieur
Hoe bespaar je geld op je nieuwe interieur?
29 januari 2021
Toon alles

De beste energiebesparende maatregelen voor je huis

energiebesparende maatregelen voor je huis

Energiebesparende maatregelen voor je huis

Je hoort het steeds vaker in het nieuws en misschien wel om je heen. Energiebesparende maatregelen voor je huis zijn hot! het is dé tijd om dingen in je huis aan te pakken en te zorgen dat je huis neutraler is. Zo is onze footprint minder groot en woon je met een stuk minder zorgen. Maar wat zijn de beste energiebesparende maatregelen voor je huis? Wij hebben een aantal dingen op een rij gezet.

Muur- of dakisolatie

Muur- en/of dakisolatie is een goede manier om direct iets te doen aan je stookkosten. Dit heeft er direct effect op! Hoe beter jouw muren geïsoleerd zijn, hoe minder snel je de verwarming hoger hoeft te zetten. Er zijn een aantal manieren om je muur en/of dak te isoleren. Zo heb je glaswol, pur schuim, steenwol of EPS parels. Welke optie het beste is voor jouw huis, moet je even navragen bij een specialist.

Een andere optie is trouwens ook om de vloer te isoleren. Vooral bij houten huizen is het een enorme winst om dit te doen! De koude lucht voel je soms echt stijgen bij een houten huis en dat is zo zonde… De vogels zullen we moeten lachen op je dak.

Warmtepomp

Een warmtepomp zorgt ervoor dat de warme lucht die je produceert weer in het huis gaat. Zo heb je dus veel minder waste! Je zal ook bij de warmtepomp zien dat je energierekening snel slinkt. Door de warmte te hergebruiken hoeft je verwarming minder warmte te produceren om het huis warm te houden.

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een relatief kleine ingreep. Door een slimme thermostaat te nemen, zal de temperatuur van de ruimte veel beter gereguleerd worden. De slimme thermostaat onthoudt namelijk wanneer je de thermostaat op welke temperatuur hebt staan. Vergeet je soms de thermostaat uit te zetten als je weggaat? No worry, met je smartphone kun je de thermostaat van een afstand bedienen.

Een groot voordeel van energiebesparende maatregelen voor je huis, is ook dat je vaak subsidie kunt aanvragen. Gelukkig steunt de overheid de bevolking hier ook in! Zoek goed uit van tevoren welke maatregelen vergoed worden en hoe hoog die vergoeding dan zal zijn.

Als je richting een nieuw huis vertrekt, zou je kunnen overwegen om energiebesparende maatregelen voor je huis te nemen voordat je gaat verhuizen. Dan is je huis al helemaal klaar voor de toekomst! Ben je nog op zoek naar een goede verhuisservice? Kies dan voor Van Riemsdijk Verhuizingen!