fbpx

Verhuizen naar buiten de stad? Zo haal jij de grote stad in huis!

De meest hilarische verhuisblunders
De meest hilarische verhuisblunders
23 oktober 2019
verhuizen feestmaand
Verhuizen in de feestmaand, zo breng je toch sfeer in huis
20 december 2019
Toon alles

Verhuizen naar buiten de stad? Zo haal jij de grote stad in huis!

Amsterdam is een heerlijke stad om te wonen. Toch kiezen veel mensen op een bepaald moment in hun leven voor buiten wonen. Ze verruilen de stad dan voor een landelijke plek. Van Riemsdijk helpt je bij je verhuizing vanuit Amsterdam naar je nieuwe stek. Maar wat doe je als je in je nieuwe woning Amsterdam tóch blijkt te missen? Dan haal je de grote stad in huis! In deze blog geven we je graag een paar ideeën voor een stads leven op het platteland.

Koffie

Een koffietje halen

Binnen de ring van Amsterdam hoef je nooit verder dan 5 minuten te lopen voor een heerlijke koffie. In een kleiner dorp is dit vaak niet het geval. Als je hebt besloten buiten te wonen ben je aangewezen op een lokale kroeg of restaurant. Maar waarom zou je €4 betalen voor een kop koffie, als je thuis ook voor barista kunt spelen?! Als je beschikt over een goed koffieapparaat met verse bonen, dan is dat natuurlijk helemaal top. Maar ook met een simpel filterkoffieapparaat kun je een lekker bakkie zetten. Voeg warme melk en een lekker siroopje toe en je hebt een heerlijke koffie voor een fractie van de prijs.

Bakkerij

Lokale adresjes

Het leuke van de stad is dat je overal bijzondere one-of-a-kind winkels hebt. Of je nu op zoek bent naar vintage kleding, pindakaas of verse vis zoekt: in het centrum van Amsterdam kun je het vinden. Maar wees niet bang dat je dit op het platteland niet hebt. Ga eens op onderzoek uit in je buurt. Als je landelijk woont, is de kans groot dat je een leuke boerderijwinkel bij je in de buurt kunt vinden. Wat is er nu leuker dan kaas kunnen kopen van een lokale kaasmaker? Of bijvoorbeeld verse groente en fruit, die je ter plekke ziet groeien. En dát heb je in Amsterdam weer niet.

Terras

Terras aan huis

Een ander voordeel van in de stad wonen, is dat je bij mooi weer snel op een leuk terras kunt neerstrijken. In een dorp kun je ook zomaar een leuk terras tegen komen, maar je kunt het terras natuurlijk ook naar huis halen. Het voordeel van buiten wonen, is dat je meestal een fijne tuin tot je beschikking hebt. Investeer in goede tuinmeubels en gezellige glazen en servies. Nodig je nieuwe buren uit en drink je witbiertje voortaan op je eigen terras aan huis.

Amsterdam

Zoek de stad op

Laten we realistisch blijven, zolang je in Nederland blijft woon je nooit veel verder dan 2 uur van Amsterdam. Als je heimwee hebt aan de fijne restaurants, de leuke winkelstraten en de heerlijke koffie, dan kun je altijd een dagje Amsterdam plannen.

Ben je van plan om vanuit Amsterdam naar buiten de ring A10 te gaan wonen? Van Riemsdijk helpt je graag bij jouw verhuizing. Van inpakken en opslag tot uitpakken en schilderijen ophangen: wij ontzorgen volledig. Heb je vragen, of wil je jouw verhuizing met ons plannen? Neem dan contact met ons op.