fbpx

Budget Verhuizing

buurt verkennen
Je nieuwe buurt verkennen
6 augustus 2017
Piano naar 3 hoog
29 september 2017
Toon alles

Budget Verhuizing

budget

Budget Verhuizing

Budget: Bijna met een gevoel van ongeloof zet je je handtekening onder het koopcontract. Een eigen appartement met uitzicht over de haven! En dat ook nog met een extra kamer die je straks gaat inrichten als fijne werkplek. Op het balkon past best wel een tafeltje, zodat je bij mooi weer buiten kunt eten. In gedachten heb je alles al drie keer ingericht en dan eindelijk, na drie eindeloze maanden, neem je de sleutels in ontvangst.

 

Zet alles op een rijtje

Een verhuizing en de inrichting van een nieuwe woning brengen best wel wat kosten met zich mee en in de regel vallen die eerder tegen dan mee. De transportkosten kun je van te voren opvragen bij het verhuisbedrijf en deze ziet niemand over het hoofd. Het is juist de post ‘onvoorziene uitgaven’ die vaak veel te laag wordt ingeschat. De paar blikken verf voor het houtwerk en wat leuke kleuren muurverf bijvoorbeeld, vormen bij elkaar al snel een aardige hap uit je budget. Om dit te voorkomen is het handig om vooraf een lijstje te maken en vast naar de prijzen van een en ander te kijken. Hier wat voorbeelden van uitgaven waarvoor je een begroting kan maken:

• Aansluitkosten telefoon en internet

• Aansluitkosten voor elektriciteit en gas. De wateraansluiting is gratis

• De huur van apparaten, bijvoorbeeld om behang af te stomen

• Verf, behang, gordijnen, zonwering.

• Kosten voor de overname van zaken zoals luxaflex of een badmeubel

• Huur je een woning dan betaal je meestal borg. Sleutelgeld mag wettelijk niet.

• Misschien is de tuin een wildernis en is de schutting aan vervanging toe

• Is de woning goed beveiligd?

Niet alles hoeft in een keer

Alles bij elkaar loopt het al snel in de papieren, maar met wat creativiteit is er best het een en ander te besparen. Een leuke stoel uit de kringloopwinkel, een emmer witsel uit de schuur van je broer, en frisse werktafel van Marktplaats. En wat er dan nog rest; dat komt later nog wel. Ook op een oude tuinstoel is het straks heerlijk genieten op je balkon.