fbpx

7 zaken die je al voor je verhuizing kunt regelen

verhuizen feestmaand
Verhuizen in de feestmaand, zo breng je toch sfeer in huis
20 december 2019
op kamers
Voor het eerst op kamers: de do’s en de don’ts
26 februari 2020
Toon alles

7 zaken die je al voor je verhuizing kunt regelen

regelen

Ben jij een kei in plannen? Dan komt het vast goed met jouw verhuizing. Er zijn een hoop dingen waar je bij een verhuizing aan moet denken. Het is dan ook verstandig om het een en ander al voor je verhuizing te regelen. Wij geven je 7 tips die je al voor je verhuizing kunt regelen. Ben je op zoek naar meer tips? Lees ook deze blog met ons handig to-do-lijstje voor de verhuizing.

via GIPHY

1. Vrije dag(en) opnemen

Als je gaat verhuizen op een werkdag, dan is het handig om in elk geval voor je verhuisdag op tijd vrij te vragen. Controleer van tevoren je cao, in sommige cao’s worden één of twee wettelijke verlofdagen gegeven voor een verhuizing. Als je meer vrije dagen nodig hebt om je verhuizing te regelen, neem hier dan voldoende vakantiedagen voor op.

2. Leveranciers

Een gemiddeld huishouden heeft behoorlijk wat leveranciers. Denk bijvoorbeeld aan een energiemaatschappij, de waterleverancier en je internetprovider. Geef je verhuizing op tijd aan deze instanties door, of maak de keuze om bij je verhuizing over te stappen.

via GIPHY

3. Verzekeringen

Stuur jouw verzekeraars op tijd een adreswijziging. Controleer ook of je jouw verzekeringen misschien moet aanpassen. Wanneer je veel nieuwe meubels aanschaft kan het de moeite waard zijn om te controleren of jouw inboedelverzekering nog toereikend is. Als je van een huurwoning verhuist naar een koopwoning zijn er daarnaast verplichte verzekeringen die je moet afsluiten. Een woonhuisverzekering is bijvoorbeeld verplicht voor iedere huiseigenaar. Hiermee verzeker je je huis tegen schade door bijvoorbeeld brand, inbraak of wateroverlast.

4. Zorgverleners

Als je uit je huidige woonplaats verhuist kan het verstandig zijn om een nieuwe huisarts en tandarts te zoeken in je nieuwe woonplaats. Ook een apotheek is handig om in de buurt te hebben. Geef je verhuizing ook door aan je oude zorgverleners.

via GIPHY

5. Een verhuisbedrijf inschakelen

Als je wilt dat jouw verhuizing soepel en snel verloopt is het verstandig om op tijd een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Samen met hen maak je een plan voor je verhuizing. Van Riemsdijk is een ervaren partij voor verhuizingen binnen en buiten Amsterdam. Wij maken graag een vrijblijvende offerte op maat voor jouw verhuizing.

6. Inpakken

Sommige spullen heb je tot de dag van de verhuizing nodig, maar er zijn ook veel spullen die alvast ingepakt kunnen worden. Het is verstandig om ruim voor je verhuizing te beginnen om deze minder essentiële zaken in te pakken.

via GIPHY

7. Klussen in je nieuwe woning

Je kunt natuurlijk wachten met klussen tot je verhuisd bent, maar hoe fijn is het als je huis al helemaal klaar is op de dag van je verhuizing? Begin dus al voor je verhuizing met het ophangen van lampen en schilderijen. Wanneer jouw spullen in de nieuwe woning staan voel je je al helemaal thuis!